
Ik begrijp helemaal niets van deze verwijzing naar zbdigitaal. De titel van de post op Scheiding Diemen is een rechtstreekse verwijzing naar mijn post 'Internettoegang en privacy in bibliotheken'. De tekst van de post is een merkwaardig samenraapsel van delen van mijn tekst en teksten over ziekten, een echtscheiding en wat dies meer zij.
En dan zijn er blogs met namen als Scheiding Kerkrade en Scheiding Boxmeer, enz.
Van Technorati word je niet veel wijzer, een zoekactie in Google levert ook niets op.
Een beetje doorklikken leidt je wel naar Advocaat online, een vage site met louter reclame en een fake site-map etc, duidelijk alleen bedoeld om in Google gevonden te worden.
Toch begrijp ik het idee van de verwijzingen niet helemaal. Heeft iemand hier ervaring mee?
Ik vind het zeer dubieus in ieder geval.


13 reacties:
Het lijkt wel alsof die site "Scheiding Diemen" een fake blog is, om vervolgens mensen te trekken.
Als je de links natrekt blijken de volgende eigenaren te zitten achter de sites:
echtscheidingen.info:
Registrant Contact Information:
Name: Robert Seijberman
Organization: Seijberman Inc.
Address 1: Postbus 460
City: Helmond
State: NA
Zip: 5700AL
Country: NL
Phone: +314.492219874
Email: frank@horecanieuws.com
Via: Who.is
advocaat-online.info
Registrant Contact Information:
Name: Frederik Ballast Ballast
Organization: F. Ballast
Address 1: C Huygensstr 8
City: Heino
State: NA
Zip: 8141GMHeino
Country: NL
Phone: +310.72114528
Email: frank@horecanieuws.com
Via: Who.is
Google je hun namen, dan kom je niet veel verder.
Wel kom je verder als je op Horecanieuws.com gaat zoeken (beiden hebben als e-mailadres frank@horecanieuws.com):
De site horecanieuws.com herbergt een aantal blogs zoals Cafe Utrecht, Cafe Sittart, Cafe Tilburg, Stappen in Zuidholland, etc.
Net zoals bij Scheiding Diemen zit er vreemde posts in. Opvallend is dat bij de links weer verwijzingen naar advocaten sites.
Er wordt daar verwijzingen naar sites als watjezoekt.com, tuchtklacht.info, eigenrechter.com, horecafraude.com etc. Als je de eigenaar van tuchtklacht.info achterhaalt via Who.is kom je bij de volgende gegevens:
Registrant Contact Information:
Name: Frank de Gruyter
Address 1: Postbus 560
City: Eindhoven
Zip: 5600 AN
Country: NL
Phone: +31.402962292
Email:
Google je vervolgens op Frank de Gruyter dan kom je niet veel verder. Dus heb ik in de KVK gekeken op het Postbusnummer. Het blijkt dat op dat adres twee firmaatjes zitten:
Naam: Stichting Studenten Voordeelpas
Vestigingsadres: Versantvoortstraat 28 E
Vestigingsplaats: 5615AR Eindhoven
KvK-nummer: 17168194
Soort Inschrijving: Rechtspersoon
Naam: Loeff Beheer B.V.
Vestigingsadres: Versantvoortstraat 28 E
Vestigingsplaats: 5615AR Eindhoven
KvK-nummer: 17084892 0000
Soort Inschrijving: Hoofdvestiging
Vooral dat Loeff Beheer wekte mijn interesse omdat bij eigenrechter.com (één van de domeinnamen waarnaar wordt verwezen) het volgende e-mailadres staat:
Registrant Contact:
Alex Boostermann (loeff@worldonline.nl)
0402962292
Fax:
Postbus 560
Eindhoven, NB 5600 AN
NL
Verder Googlen op "Loeff Beheer" en Eindhoven leidt tot het vinden van een faillissementsverslag van Loeff Beheer in Eindhoven maar ook een klacht van een zekere Anthony Loeff die de Deken van de Orde van Advocaten oproept.
Googlen op "Anthony Loeff" leidt niet tot veel hits. Eén of ander artikel over een café-uitbater in Eindhoven daargelaten.
Het ziet er dus naar uit dat één of andere grappenmaker zich bedient van legio schuilnamen en domeinnamen om zoveel mogelijk klanten te trekken naar zijn sites zoals Tuchtklacht.info en Horecafraude.com. Daarbij maakt hij gebruik van allerlei content en toevallig(?) zat daar ook een artikel van jouw hand tussen. Het is in ieder geval een flink rookgordijn wat hij optrekt met al die aliassen en verschillende domeinnamen.
Hopelijk heb je wat aan de zoektocht.
Groet,
Robert
(die even Studie Ontwijkend Gedrag vertoont terwijl hij eigenlijk aan zijn scriptie moet werken)
Hey Sherlock the Procrastinator!
Bedankt voor je uitgebreide aanvulling. Altijd leuk, dat soort speurtochtjes. Ik denk dat de teksten gewoon uit allerlei bronnen worden gegenereerd op basis van attendering of rss. En dan maar hopen dat mensen op bepaalde trefwoorden binnenkomen en op de google ads klikken. Als dat veel gebeurt kun je er best geld mee verdienen.
Het is hoe dan vreemd!
Maar bedankt voor je speurwerk. En nu weer aan de slag makkert!
Vorder de scriptie wel? Krijg je 'm op tijd af? Ik ben benieuwd naar je eindresultaat!
Edwin
Een ander voorbeeld van dit type (in die zin dat je verleid wordt om op reclames te klikken) is "typo squatting". Voorbeeldje? www.bibiotheek.nl
Ziet er in eerste instantie best redelijk uit, tot alle advertenties in beeld komen ... It's a strange, strange world :-)
De'posts' worden denk ik automatisch gegenereerd via een zoeksysteem. In alle berichten komt het woord scheiding voor. De kop en de body staan soms los van elkaar. In jouw bericht dat bij de kop hoort (Internettoegang en privacy in bibliotheken) komt ook het woord 'scheiding' voor!
Hoe meer inkomende links je hebt, hoe hoger je in Google terechtkomt. Dit nepblog (met automatisch gegenereerde content) heeft links naar websites over echtscheidingen. Voor die websites telt dit als inkomende link, waardoor die sites hoger in de Google-ranking komen.
@Edwin: Je hebt in januari een postje gedaan over de "scheiding van Zatochi". Trefwoorden bibliotheek en scheiding brengen je via Google nu automatisch bij jou:-)
Ed, de naam Anthony heb ik vroeger wel eens horen vallen bedenk ik me opeens, nu ik de naam zie staan. De achternaam zegt me helemaal niets. Ik heb die kerel misschien één keer gezien tijdens een bezoek aan die bepaalde toog in Eindhoven. Zo en nu gaat deze makkert nog even verder genieten van zijn vrije ochtend. Tja zulke dingen gebeuren nu eenmaal met een N95. Ik ga je groeten. Werksu
Zoiets heet een splog of Spam blog
Lees: http://en.wikipedia.org/wiki/Splog
@ allen:
Bedankt voor alle aanvullingen en reacties!!
Hey die Anthony Loeff heeft nog veel meer aliassen:
Marianne Gaalinga met de volgende site's; advocatenonline.info
horecafraude.info
horecamakerlaars.info
horecapanden.info
kranten-nieuws.info
plastischechirurgie-nl.info
tandenbleken-nl.info
waterkoelers-2007.info
Alex Boosterman met de volgende site's; eigenrechter.com
horecamakelaars.info
markerwaard.info
stratumseind.info
Ja, heeft toch ook nog die stichting horecafraude.com. Dat doet hij toch samen met die kroegloper Siegobert Schuurman?
Die heeft toch die blogspot:
http://boskampwillems-nl.blogspot.com/
Gewezen kroegbaas Anthony Loeff zijn woonhuis staat in de veiling
http://www.veilingnotaris.nl/cgi-bin/veiling.cgi?sel=detail;veilingID=11394
het woonhuis met berging, ondergrond, erf, tuin en verdere aanhorigheden, staande en gelegen te Eindhoven, plaatselijk bekend Versantvoortstraat 28-E (postcode: 5615 AR), kadastraal bekend gemeente Stratum sectie D nummer 6593, groot één are en elf centiare (01.11 a)
Anthony Loeff woont nu in waalre aan de pastoor van de heidestraat 17, daar zit ook de stichting horecafarude met hun site www.horecafraude.com
Een reactie plaatsen