zaterdag 6 januari 2007

Eerste Game event 2007 in Zeeuwse Bibliotheek


Vorig jaar organiseerde de Zeeuwse bieb voor het eerst een Lan Party en tijdens de wetenschapsdagen zijn consolegamers altijd goed vertegenwoordigd.

Omdat we niet zo gelukkig zijn met alle perikelen rondom het uitlenen van games in de bibliotheek, hebben we besloten wat vaker game events te organiseren. Vandaag is de eerste, in de foyer van ons gebouw, en de belangstelling is weer groot. Alleen al voor het Super Smash Bros-toernooi op de Gamecube hebben 40 kinderen zich ingeschreven. Dat doet me deugd, vanzelfsprekend!

Het is ook leuk om te zien hoe groot de belangstelling is voor de Nintendo Wii. De spelers staan te boksen en te tennissen alsof hun leven ervan afhangt. Wii sports is nog goed voor de lichaamsbeweging ook!

Die Nintendo Wii is nog maar een maand uit, maar er gebeuren al heel veel interessante dingen mee. Via MapWii vind je andere spelers en je kunt je Mii's zo over laten lopen naar de console van iemand anders. En voor die Mii's zijn al complete warenhuizen te vinden online, terwijl ze zelfs al gesignaleerd kunnen worden op de websites van commerciële organisaties.

En over websites gesproken: de sites met games voor deze hippe consoles springen ook als paddestoelen uit de grond. En muziek afspelen op de Wii is ook geen probleem...en je spel spelen in een bioscoop, na wat knutselwerk? Widiculous!

Via wiifanboy kom je nog veel meer van dit soort zaken tegen. En nogmaals: de console is nog maar een maand op de markt. Ik ben benieuwd wat er in 2007 nog meer verzonnen zal gaan worden rondom deze spelcomputer. Over de aanschaf ervan kan echter geen twijfel meer bestaan, zodra hij weer voorradig is ga ik 'm ook in huis halen.

Ik ga nu maar weer eens een kijkje nemen beneden. Het mooiste van dit gebeuren is dat het zo heerlijk zelfregulerend is. Ik heb er bijna geen werk aan, niemand is vervelend, en ze zijn van de straat...en in ons gebouw. Wat wil je nog meer?

De foto is overigens van mijn telefoontje. Ik heb ook een hoop foto's gemaakt met een duur toestel maar daar heb ik de USB-kabel niet van. Alas.

@

8 reacties:

Anoniem zei

Leuk! Is de pers nog langsgeweest?

Edwin Mijnsbergen zei

Ja inderdaad, een journalist en fotograaf van de PZC en mensen van omroep Zeeland.

De jongens van United Gamers en een paar spelers werden geïnterviewd...

Anoniem zei

@Edwin,
Leuk, en ook leuk om te horen dat het allemaal 'vanzelf' loopt (je zult er best de nodige voorbereiding aan hebben gehad ;-) ). En geweldig dat jullie in de bibliotheek zo actief zijn op het gebied van gaming. Cultuur daar waar het hoort!

Edwin Mijnsbergen zei

Hoi Margreet,

Dat valt echt best mee, vind ik zelf. Het is dat we eigenlijk nogal vol zitten met andere activiteiten: dat maakte enig overleg over de assistentie van de technische dienst (stroomvoorziening, beamers en extra televisies)noodzakelijk. Maar uiteindelijk droeg iedereen zijn steentje bij, waardoor er wat promotie was met flyers, op een digitaal scherm, en op de site/in de krant. De rest doen ze eigenlijk zelf. Inclusief snoep en frisdrank verkopen. Je staat er versteld van hoe enthousiast die gasten zijn als ze er iets voor terugkrijgen dat ze leuk vinden.
Wat mij betreft maken we hier een evenement van dat zeer regelmatig plaatsvindt. Een verbouwing maakt dat echter lastig. Maar ik ben hoopvol gestemd...

carlo zei

Het was daar echt leuk ik hoop dat het vaker komt.

Edwin Mijnsbergen zei

Hoi Carlo,

Dat hoop ik ook!

Bedankt voor je reactie.

Edwin

Game_Zeeland zei

Leuk dat dit soort evenementen er zijn, maar wat ons betreft te weinig.
Daarom starten we een organisatie voor LanParty's. Geintresseerd, of wil je zelfs een keertje meedoen?
Check http://www.freewebs.com/gamezeeland

Edwin Mijnsbergen zei

Hoi Game Zeeland,

Super! Ik vraag me meteen af hoe groot jullie parties zijn. Wij hadden er een keer een voor 90 mensen en zouden graag nog eens gastheer zijn. Als jullie daar belangstelling voor hebben kunnen jullie me altijd even mailen. Lijkt me leuk!