woensdag 16 augustus 2006

Google Analytics vrij beschikbaar


In mei ontving ik een uitnodiging om gebruik te maken van Google Analytics. Op het blog van G.A. kun je lezen dat zo'n uitnodiging niet langer nodig is om van deze uitgebreide tool gebruik te maken, maar dat iedereen de software nu vrij kan gebruiken.

Voor de dagelijkse statistieken kijk ik meestal in Statcounter maar voor diepere inzichten maak ik graag gebruik van Google.

Ik kan het programma aanbevelen bij iedereen die een weblog of website onderhoudt. Doe er je voordeel mee!

@

5 reacties:

Anoniem zei

Zie dat je ook een lekker aantal bezoekers hebt. Trouwens heb je je eigen IP adressen wel uitgesloten, dat gaf bij mij een behoorlijke terugloop in bezoekers. Bleek dat ik toch redelijk vaak mijn eigen website bezocht, dat wil ik verder niet in de bezoekrsaantallen terugzien.

groeten
Wouter

Edwin Mijnsbergen zei

Er zit nog steeds een stijgende lijn in maar het blijft onbetrouwbaar allemaal. Zo wordt bezoek vanuit de ZB altijd gezien als een unieke bezoeker terwijl er 150 pc's achter zitten (en die gegevens wil ik dus niet uitzetten), worden statistieken van mobiele apparaten niet meegenomen en zitten er nog wel meer hiaatjes in.
Ik had mijn prive-adres uitgesloten ja maar met al mijn gezwerf van de laatste maanden zit ik op zoveel verschillende ip-adressen dat dat weinig zinvol is. Maar ik zit er zelf vaak op idd. Als ik weer een vaste stek heb met eigen aansluiting zal ik mijn ip er weer inmikken.

Edwin

Jos van Helvoort zei

Dank je wel Edwin,
heel handig inderdaad. Ik had me in mei al eens proberen aan te melden maar kwam er toen niet tussen.

Wow!ter zei

Edwin, compleet worden de statistieken nooit, maar je komt met Analytics wel veel te weten.
Trouwens, overweeg ook eens Feedburner, dat zijn ook veel gebruikers die je vaak niet ziet in je webstatistieken. Je bijna 60 Bloglines lezers lezen waarschijnlijk veel binnen Bloglines, zonder op je site te komen. Bloglines zijn echter slechts de helft van je feed-lezers....

groet
Wouter

Edwin Mijnsbergen zei

Ik vraag me inderdaad wel eens af wat de invloed is van al die rss op bezoekersaantallen: statistieken worden er niet bepaald meer waarheidsgetrouw door.
Feedburner heb ik een tijdje terug ingesteld maar dat heeft ook nog wel even nodig, voor dat dat goed loopt.

Maar ach: het is een indicatie in ieder geval....

Edwin